Säsongens sista bortamatch

Är det väl egentligen inte, för vi har en till när serien vänder, då vi möter Orrefors borta, men det är ju egentligen hössäsongen.

Nu va det alltså dags för Kosta, ett lag som jag inte tror att vi har spelat emot på väldigt länge.
Det är också den matchen som är längst att åka till i Nybrosexan.

LIF hade rejält med vind i seglen efter en hel del bra matcher med vinst, och det kändes kanske lite väl avslappnat i början av matchen, då hemmalaget tilläts komma alldeles för långt in på vårt mål.
Det kunde mycket väl ha blivit ledning för Kosta.
På en snabb omställning efter 10 minuter in i matchen gjode målvakten en huvudlös utrusning, och rev ner Micke som var långt förbi, och straff med tillhörande rött kort var oundvikligt.

Straffen satte Viktor säkert, och från den stunden hade hemmalaget rejäl uppförsbacke, men dom tappade ändå inte så mycket av sitt spel. Långemåla spelade dock mer stabilt, och kunde ha en trygg ledning med 3-0 i paus efter att Johan Blom förvaltade slarv i hemmalaget på en hörna, och Anders P var stabil och lurade bort motståndare och målvakt och la in bollen.

Andra halvlek blev det dock ett ställningskrig, och LIF blev lite väl sugna på att göra mål, och alla ville gå framåt.
Men halvleken började med att Micke nickade in bollen, och fick göra målet han inte fick göra när det blev straff tidigare, på en fast situation igen i form av hörna från Axel.

Sen blev det dock lite väl tjurigt och vi började gnälla en hel del på domaren, som visserligen missade en solklar offside och hemmalaget som då kunde reducera. Det blev ganska fult spel från båda håll, och domaren fick en lite tuffare avslutning på matchen.
Målskyttet slutfördes av Rickard L som bröt sig igenom och gick förbi målvakten och kunde lätt placera in bollen till slutresultatet 5-2.

Vi kunde alltså hålla ifrån, och ännu en 3-poängare inkasserades. Och då Ruda IF, som låg på tredje plats, troligtvis kommer lämna W.O. mot Flygsfors/Gadderås, ligger vi således trea i serien inför nionde omgången.